Menu
0(342) 215 42 59
7/24 Online Shopping

Fıstık rantçıları pes etmiyor!..

Fıstık konusu yerel basında değişik perspektiflerde işleniyor. Bu konuya önem verilmesinden memnun oluyorum.

Bazı gazeteler belki sağlıklı bilgi alamadıkları veya bir basın danışmanının etkisiyle fıstık konusunu yanlış değerlendiriyorlar.
Fıstık, üreticiden isterse kilosu bir liraya alınsın, tüketiciye belli bir fiyatın altında asla sunulmaz!
Bu işin rantçıları yüksek karlar elde edebilmek için her türlü vasıtayı kullanıyorlar. Bütün mesele fıstığı üreticiden mümkün olduğunca ucuza almak.

GTB Başkanı diyor ki, Antepfıstığına 14 milyon liralık yatırımla yapacakları Lisanslı Fıstık Deposunu gelecek sene hizmete sokacaklarmış.
Unutmuş olabilirsiniz, açın koleksiyonunuza bakın, bu laf tam 5 senedir söyleniyor. Bir şey yapıldığı yok.

GTB’nin kasasında 10 milyon lira nakit parası vardı. Bir harabeye yatırım yapacaklarına şimdiye kadar Lisanslı Deponun alası yapılabilirlerdi. Ama yapmadılar. Eski başkan bu sloganla seçilmişti! Bu sene tekrar seçilerek eski görevini sürdürmek istedi ama ‘Aday olmayacaksın’ emriyle geri adım atmak zorunda kaldı.

GTB tarafından şimdiye kadar hiç yapılmayan hayali araştırma nedense bu sene yapıldı ve fıstık rekoltesi gramı gramına tespit edildi!!

210 bin ton olarak basını bilgilendirdiler. Buna hemen bu işin teknik kompetanları ve tecrübeli çiftçileri yanıt verdi. Böyle bir rekolte söz konusu bile olamaz dediler.

Şimdi, bir danışman kapı kapı gezerek basını, tüketiciyi ve tüccarları yanıtmaya çalışıyor. Mesele son derece basit: Fıstık bol, ürün çok yalanını yutturabilirlerse fıstık ucuzlayacak!

Bir gazete dün fıstık fiyatlarının her gün gerilediğini yazdı. Oysa biraz araştırsa, danışmandan gelen yalanlara inanmasa, görecek ki  fıstık fiyatında gerileme yok. Boz fıstığın fiyatı 13.50 TL.

Bu paranın altında çiftçi malını satmıyor, stok yapıyor. Nizip ve GATEM hallerine mal gelmiyor veya alıcı varsa normal fiyattan  çok az geliyor.

Bu tür haberler yalnız rantçılara yarıyor.

Dün okumuş olmalısınız, konu TBMM’nin gündemine sunuldu.




Yardım mı gerekli
Fıstık Cumhuriyeti
Merhaba, siparişleriniz hakkında yardıma ihtiyacınız varsa bize yazın
Birkaç dakika içinde dönüş yapalım